Bekendstelling op Wellington

Van links na regs is Riaan de Villiers, Rosette Jordaan, Chris van Niekerk, Cloete Breytenbach se dogter Felicity, en sy weduwee, Brenda.

Die boek Tulbagh Onthou: ’n Herdenking van die aardbewing van vyftig jaar gelede is op Saterdagoggend 14 Desember by die Bôrdienghuis Teater by die Breytenbach Sentrum op Wellington plaaslik bekend gestel.

Chris van Niekerk, akteur en aanbieder van die destydse KykNet-program ‘Onthou’, het uit die boek voorgelees, en daarna met die hoofskrywer, Rosette Jordaan, gesels oor die boek.

Die bekendstelling het ook gedien as huldeblyk aan die fotograaf Cloete Breytenbach, wat destyds ’n uitmuntende foto-essay in die rampdorpe geneem het. Baie van die foto’s is in die boek gebruik. Cloete is in Junie vanjaar skielik oorlede. Van sy foto’s is tydens die bekendstelling geprojekteer, en Riaan de Villiers, die boek se besturende redakteur, het oor die foto’s gesels.

Cloete se weduwee, Brenda, en sy dogter Felicity het ook die bekendstelling bygewoon, en boeke is aan hulle oorhandig. Die Breytenbach Sentrum is gevestig in die huis waar Cloete en sy broers – onder meer die digter en skilder Breyten Breytenbach – grootgeword het.

Die geleentheid was baie suksesvol, en is deur sowat 35 mense bygewoon.

Miempie van Zyl en haar dogter Susan (later du Toit) in die tentdorp op Tulbagh se skoolplein. Foto: Cloete Breytenbach

Similar Posts