Wolgooi op Tulbagh

Tydens die vyftigjarige herdenking van die aardbewing in die noord-Boland is Tulbagh se hoofstraat op ‘n besonderse manier opgevrolik. Soos die foto’s toon is kleurryke gebreide werk rondom bome in Van Der Stelstraat aangebring – veral in die omgewing van die Ou Sendingkerk.

Dit was ‘n voorbeeld van wolgooi – of yarn bombing – ‘n nuwe vorm van straatkuns wat in jonger jare in die VSA en toe Engeland posgevat het, en wat vir die herdenkingsnaweek op Tulbagh ingespan is. Hoewel besonderhede oor die wolgooi-poging nog skraps is, is dit blykbaar onderneem deur ‘n hele span mense op Tulbagh en elders. Mense het gebrei en gehekel tot in Houtbaai.

‘n Leidende rol is gespeel deur Amy Sidego, eggenote van Conrad Sidego, ‘n boorling van Tulbagh wat later Suid-Afrikaanse ambassadeur in Denemarke geword het, en meer onlangs uitvoerende burgemeester van Stellenbosch was. Amy het ook persoonlik ‘n pragtige stel lappieskomberse gemaak wat tydens die dankseggingsdiens oor die balkon in die Ou Sendingkerk gehang het.

Die idee is nou dat die wolgoed mense in Tulbagh aanstaande winter warm moet hou.

Conrad is tans ongesteld, en hy en Amy kon nie liggaamlik die verrigtinge bywoon nie. Maar die wolgooi het gesorg dat hulle wel deeglik in die gees teenwoordig was.

Similar Posts