Dankseggingsdiens in die ou Sendingkerk

Tant Lenie Roode, die oudste oorlewende van die aardbewing op Tulbagh, verlaat die Ou Sendingkerk ná die dankseggingsdiens.

Een van die hoogtepunte van Tulbagh se herdenkingsnaweek was ’n dankseggingsdiens in die ou Sendingkerk in Van der Stelstraat op Sondagoggend 29 September. Dit was die eerste keer in baie jare dat ’n kerkdiens in die historiese ou kerkgebou gehou is.

Die diens is gereel deur die Oude Kerk Volksmuseum (OKV), wat baie moeite gedoen het om die kerk vir die geleentheid reg te maak en voor te berei. Na jare van onbruik is beheer van die kerkgebou vroeer vanjaar aan die OKV oorhandig, wat van plan is om meer aktief daarvan gebruik te maak.

Die diens het begin met ’n voorspel deur die plaaslike Basuine-orkes. Shurine van Niekerk van die OKV het die teenwoordiges verwelkom, en die museum se bestuurder, Ds Calvin van Wijk, het die Votum waargeneem.

Elizabeth Sidego, wyksraadslid vir Tulbagh op die Witzenberg Munisipaliteit, het ’n oorsig gegee van die impak van die aardbewing op Tulbagh se gemeenskap, en die lesse wat daaruit geleer kan word.

Hierop het Rosette Jordaan, hoofskrywer van die boek Tulbagh Onthou, Lenie Roode, die oudste oorlewende van die aardbewing op Tulbagh, en Babsie Adams ’n kranslegging ter herdenking van die mense wat in die aardbewing gesterf het,  waargeneem. Diensgangers is genooi om vyftig kerse ter herdenking van die aardbewing aan die brand te steek.

’n Verteenwoordiger van die VGK het formeel beheer van die kerkgebou aan die OKV oorhandig. Kallie Baadjies, ouderling van die VGK-gemeente en lid van die Raad van Trustees van die OKV,  het ’n gebed gedoen. Ds Reggie Simpson, leraar van die VGK-gemeente, het die Skriflesing en Woordbediening waargeneem, en ook die Seën uitgespreek. Ds Van Wijk het bedankings gedoen, en die Basuine-orkes het ’n naspel gelewer. Tee en versnaperinge is bedien.

Almal wat die diens bygewoon het – plaaslike mense asook besoekers — het ingestem dat dit ’n besonderse geleentheid was wat hulle lank sal bybly.

Tulbagh se Basuine-orkes tydens die naspel.

Similar Posts